El Gobierno propone subir las pensiones mínimas y no contributivas un 3%

in Noticias

El ministro de Hacienda y Función Pública, Cristóbal Montoro, anunció este martes que el proyecto de Presupuestos Generales del Estado (PGE) para 2018 contempla una subida del 3 por ciento de las pensiones mínimas y no contributivas, que beneficiará a 2,8 millones de personas.

Así lo explicó Montoro en la rueda de prensa posterior a la reunión extraordinaria del Consejo de Ministros, que aprobó estos PGE, en los que explicó también que las pensiones de entre 600 y 700 euros subirán un 1,5 por ciento, lo que afecta a 1,5 millones de personas.

En la misma línea, en el tramo entre 700 y 860 euros, el proyecto contempla que las pensiones se incrementen un 1 por ciento y una subida de dos puntos , hasta el 54 por ciento de la base de cotización de las pensiones de viudedad.

Pensionistes valencians retornen a Báñez les cartes amb la pujada de les pensions

Reclamar unes pensions dignes, que pugen al ritme de creixement dels preus o IPC. És una de les principals reivindicacions que ha reunit un grup de pensionistes en la plaça de l’Ajuntament de València. Els manifestants, en un acte simbòlic, han retornat a la ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, les cartes en què s’informa de la pujada d’un 0,25% de les seues prestacions.

Per als manifestants, convocats per la CGT, aquesta pujada és insuficient, ja que no garanteix unes pensions «dignes i suficients», tal com assenyala l’article 50 de la Constitució. A més a més, els pensionistes protesten contra el retard progressiu de l’edat de jubilació fins als 67 anys, així com l’exigència de tindre més anys cotitzats.

Els jubilats valencians cobren quasi 100 euros menys que els de la resta d’Espanya, segons dades de l’Institut Nacional de la Seguretat Social. D’aquesta manera, la pensió mitjana a Espanya és de de 1.079,16 euros, mentre que a la Comunitat Valenciana es redueix a 984,36 euros.

Aquesta protesta se suma a altres manifestacions de pensionistes que han tingut lloc des de fa setmanes a diferents punts de la geografia valenciana, com ara Castelló o València,en defensa de pensions dignes per a totes i tots.